dilluns, 23 de maig del 1983

IX Jornades d'Alta Muntanya - Bessiberris

IX Jornades d'Alta Muntanya als Bessiberris els dies 21, 22 i 23 de maig.

En Roman en Jordi i jo, fem de controls el primer dia del ral·li, així que pujem dissabte a dormi a la gelera de Bessiberris. La pujada del llac superior, a on plantem la tenda a 2.800m, es esgotadora i on arribem després d'una magnifica nevada de neu pols.
Amb un fred que pela, entrem a la tenda i després de posar-nos en contacte, per radio, amb el campament anem a dormir. Espassa tota la nit nevant.
L'endemà recuperem el contacte amb el campament i ens diuen que han sortir 9 dels 12 equips inscrits. Nosaltres pensàvem que no sortirien, així que ens vestim de pressa i corrents i baixo cap el llac per veure per on estan els equips i de seguida trobo a 3 que estan a una mitja hora per sota nostre. Faig senyals a en Roman perquè tirin amunt a obrir traça cap el Coll d'Avellaners. Arribo al coll obrint traça amb els equips trepitjant-nos els talons.
Al coll ens reunim tots plegats i parlem amb el campament.

Es decideix continuar el ral.li ja que sembla que el temps s'estableix una mica, tot i la nevada caiguda. De totes maneres en Jordi decideix arribar al Bessiberri Central. Així jo obro la traça fins el Bessiberri Sud, on deixo el llibre de firmes, i torno endarrere per obrir traça fins el Comaloforno, per un llarg flanqueig (amb risc d'allaus) i una canal final amb cornisa. Després anirem fent d'equip escombra cap el campament a la Boca Sud del Túnel de Viella, on arribem a mitja tarda.
Anem a sopar una pizza a Viella i l'endemà a dormir fins tard, fa un dia poc acollidor.
Dels 7 equips que surten nomes 5 es classifiquen, 4 equips fan el Pic de Conagles i un el Tuc Comtessa per una canal diferent a la prevista per l'organització.
Per fi fem el dinar de comiat a Pont de Suert i desprès calma, i caravana a Montserrat, tornem a Barcelona.