diumenge, 20 de juliol del 1980

Ascencio al Aneto

Sortida per a fer la meva 1a. ascensió al Aneto (3.404m) el dies 18, 19 i 20 de juliol.

Itinerari:
Dia 18: Divendres de bon matí agafo l'Alsina Graells cap a Lleida, tot sol. Un cop a Lleida dino i tot seguit un altre autobús fins a Graus, on després de tres hores d'espera, continua camí fins a Benasc. Com tinc decidit pujar a dormir a La Renclusa, i encara que es tard, començo a caminar. Hem para un francès que hem puja amb cotxe fins quasi els Banys de Benasc. continuo caminant i, un cop es fa fosc, hem para un xicot de Sòria, l'Angel Galdino, que també va a fer l'Aneto. La pista on deixem el cotxe queda a 1/2 hora a peu del refugi de La Renclusa. Allí dormim.

Dia 19: El dissabte a les 5:30h del mati, fem els preparatius i marxem després d'un petit desdejuni, cap a la màxima cota dels Pirineus. Ens decidim per el Portillón Superior amb amples pales de neu dura. Un cop a la gelera ens parem per abrigar-nos i protegir-nos del fortissim vent que hi fa, triguem en arribar al Coll de Corones 1h.
El pas de Mahoma el fem cantant el "tiruliru" i fem les fotos de rigor.


Després de fer un petit mos, baixem corrents cap el refugi, on recollim els estris i continuem cap el cotxe. D'ací als Bany de Benasc on, naturalment, ens banyem. Desprès dinem de les provisions i baixem fins el poble de Benasque, on hem despedeixo de l'Angel.

Dia 20: Dormo a la fonda Barrabes, i l'endemà de bon mati reemprenc el viatge a Barna.

Pressupost:
Anada:
Barna-Lleida: 450 Lleida-Graus: 180 Graus-Benasque: 167
Tornada:

Benasque-Barbastro: 249 Barbastro-Lleida: 198 Lleida-Barna: 450
Total 1.794 ptes.


Index fotos: 025.001-028