diumenge, 30 de desembre del 1979

Travessa Gran Olla de Núria

Sortida per fer la travessa de la Gran Olla de Núria els dies 29 i 30 de desembre.

Volíem fer la Gran Olla per inaugurar l'any nou, o sigui Balandrau, Coll Marrana, Bastiments, Nou Creus, Finestrelles, Puigmal.

Itinerari:
Sortim en tren fins a Ribes de Freser, d'ací pugem al refugi d'Icona del Balandrau, continuem per la pista, per pujar dins del bosc fins al cim de Roques Blanques (2.411m), i per la carena al Balandrau (2.579m), aquí ens hem d'abrigar amb tota la roba que portem ja que fa molt de fred i vent tot de sobte.
Baixem fins al Coll dels Tres Pics, on intentem plantar la tenda, fa un vent bestial que ens fa perdre l'equilibri, el terra es glaçat i una mica nevat, desistim de plantar la tenda. Com que tampoc ens veiem en cor de fer bivac, baixem per una pala fins la Collada del Moro, i després fins al poble de Tregurà de Dalt (on arribem de negre nit, confonent rocs amb toros) i ens deixen dormir en un local buit. L'endemà tornem a Barna.

Assistents:
Santi Chacon, Pep Manel Jimenez i jo.

Nota: Aquesta nit que fugíem del Balandrau. Al Coll de Torreneules (just davant a l'altre costat de la vall) hi havien tres nois en una tenda i moririen congelats a causa de les baixes temperatures i el fort vent. Al Santuari de Núria es registraren temperatures de 20º sota cero i vents de 180Km/h.