diumenge, 14 de gener del 1979

Espeleologia a Pouetons

Sortida d'espeleologia a Pouetons (Montserrat) els dies 13 i 14 de gener.

Itinerari:
Sortim de Barcelona amb l'autobús de l'Hispano Igualadina fins a Can Massana, esta plovent hi no trobem els altres companys que han pujat amb cotxe; arribarem fins al refugi Vicenç Barbé, on els trobem.
En Benji, el Josep i jó, baixem al Bruc de Dalt (nº 33), a buscar la clau de lrefugi. Un cop tornem, dinem i ens preparem per baixar al pou.
Entrem a Pouetons a les 4 de la tarda, l'intenció es filmar una pelicula per a la gent del curset, cosa que surt bastant bé (encara no esta revelada). Baixem fins al fons on hi ha un pou d'aigua, on Jesus i en Josep, continuen un troç més per unes gateres minuscules, pero no troben res.
Jo estic a punt de caure per un pou de -20m, al relliscar en una cornisa, per fortuna m'agafo en alguna pedra i recupero l'equilibri.
La pujada a "jumars" es fa molt pesada i tardo molt al ultim pou, uns 20 minuts.

La constitucio d'aquest avenç es de 114m de fondaria: Pou -52m -> gateres -> -10m -> -30m (viga) -> escletxa -> 6m -> gateres -> -30m -> gateres seguint una diaclassa, que s'acaben al cap d'uns 250m -> -20m -> pou d'aigua i sales petites a la dreta.

Assistens: Montserrat Pons, Josep Marce, Jesus Garcia, Nicola Bombelli, Albert, Benjio Garcia, Josep i Josep.