diumenge, 2 de juliol del 1978

Travessa de l'Olla de Núria

Travessa de l'Olla de Núria els dies 1 i 2 de juliol

La sortida ha sigut preparada ràpidament el dijous i el divendres a la tarda agafem 8 persones el tren cap a Ribes de Freser.
Allí anem a la Fonda dels Caçadors per tal de dormir i l'endemà, després d'un tranquil esmorçar, sortim corrents per agafar el carrilet, que surt com sempre amb retard.
Quan arribem a Núria esta plovisquejant i el temps es de gos. Comencem a sortir les primeres tentatives, del nostre cos de consumidor anem del plaer, de plegar; Peró amb un moment de bogeria muntanyenca i un repas de consciencia (i remullada de cara) decidim sortir en direcció del Puigmal elegantment.

El nostre pas es ràpid tot i que portem el material (2 tendes, una L, fogons, ect..). Tot i això en una hora clavada del Santuari, arribem al Pluviòmetre on plantem les tendes, la boira es impressionant i espessa. Dinem i en un altre atac de bogeria agafem quatre trastos i cap el Puigmal falta gent.
En hora i mitja ens plantem a la creu (2.913m). Fa un fred horrorós, molta boira i vent; els pronòstics per demà son molt negres.
Baixem corrents cap el campament. Allí sopem i anem a dormir, intenció vana ja que en una altre atac de bogeria comencem a explicar acudits que duren 2 hores, com a minin ja era la una de la nit.
A les 6 del matí ja he tret el cap per fora la tenda. El fred es violent però en contra de les prediccions el dia es esplendorós i radiant, aquí dalt ja hi toca el sol, mentre els de Núria estan en la nit.

Pleguem la parada i cap a l'olla falta gent. Sortim sobre les vuit del mati pugem per la directa al Pic del Segre (2.844m) i per la carena (en alguns llocs creta fàcil) els Pic de Finestrelles (2.829m), Pic d'Eina (2.789m), Pic de Nou Fonts (2.864m), Pic de Nou Creus (2.799m) i d'aquí per la "Pala Bestia" i la Coma de Mulleres a Núria en una hora (pensàvem que el carrilet sortia a les 15h ,però sortí a les 16h). Total 9,5 hores de marxa (2,5+6+1).
He quedat molt satisfet d'aquesta sortida ja que a mes de fer 5 "primeres" meves, l'ambient ha sigut fabulós i muntanyenc al 80%.

Assistents: Jordi Marimon, "Peque", Roger i Benji Garcia, Eduard Llongueras, Gabi Parareda, Ana Rodríguez i jo.